Hybrydy Silcare- recenzja

Przyszed艂 czas na podsumowanie 4 serii marki Silcare!
Produkty mo偶ecie znale藕膰 na stronie https://nails.silcare.com/

FACE: KLIK
INSTA: KLIK
Zaczynamy! 馃檪
The Garden of colour
Cena / ml (cena 1 ml): 18,99 / 9 ml (2,11) ++
Krycie: ++ (1-2 warstwy)
Trwa艂o艣膰: ++
Reakcja na aceton: +

G臋sto艣膰: + (odrobin臋 g臋sty)
Buteleczka: ++ (bardzo podoba mi si臋 jej forma)
P臋dzelek: ++
Oznaczenie koloru: – (tylko numer na zakr臋tce)
 Og贸lna ocena: ++ (dla mnie to odkrycie, jestem bardzo zadowolona z efektu jaki mo偶na uzyska膰 oraz z fajnej formy buteleczki)

 Color it!
Cena / ml (cena 1 ml): 12,50 / 8 g (1,56) ++ (Cena promocyjna 8,99/8g- 1,12)
Krycie: ++ (doskona艂e, starcza 1 warstwa)
Trwa艂o艣膰: ++
Reakcja na aceton: +

G臋sto艣膰: +/- (s膮 raczej z tych g臋stszych, niestety troch臋 si臋 艣ci膮ga kolor)
Buteleczka: – (plastikowa, chocia偶 do艣膰 fajnie wykoanna) 
P臋dzelek: ++ (zgrabny, szczup艂y i do艣膰 d艂ugi)
Oznaczenie koloru: — (sam numer)
 Og贸lna ocena: +/- (do艣膰 problematyczne jest 艣ci膮ganie koloru i s艂abe oznaczenie, jednak ma super krycie i fajn膮 trwa艂o艣膰 co za tak膮 cen臋 jest zdecydowanie na +)

 Glossy (jednofazowy)
Cena / ml (cena 1 ml): 10,99 / 5 g (2,20) ++
Krycie: (wymaga minimum 3 warstw)
Trwa艂o艣膰: (jako jednofazowy), + (z u偶yciem bazy i topu jak zwyk艂a hybryda)
Reakcja na aceton: +/-

G臋sto艣膰: ++
Buteleczka: +
P臋dzelek: ++
Oznaczenie koloru: — (sam numer)
 Og贸lna ocena: jako lakier jednofazowy — (s艂aba trwa艂o艣膰, totalny brak po艂ysku i krycia), mo偶na go u偶y膰 normalnie z baz膮 i topem wtedy jest o wiele lepiej, jednak nie takie mia艂o by膰 jego przeznaczenie.

Rock it (w nowej ods艂onie)
Poprzedni膮 recenzj臋 przed zmian膮 sk艂膮du znajdziecie TUTAJ 
Cena / ml (cena 1 ml): 9,99 / 8 g (1,25) ++
Krycie: + (pewne 2 warstwy)
Trwa艂o艣膰: ++
Reakcja na aceton: +

G臋sto艣膰: +
Buteleczka: — (plastikowa) 
P臋dzelek: ++
Oznaczenie koloru: — (sam numer)
 Og贸lna ocena: + (nowa formu艂a faktycznie zmieni艂a sporo parametr贸w, szkoda 偶e producent ma艂o przyk艂ada uwagi do oznaczania buteleczek)

PODSUMOWUJ膭C!
W艣r贸d oferty Silcare znalaz艂o si臋 miejsce na pere艂k臋 (The garden of colour), pojawi艂o si臋 tak偶e jedno rozczarowanie monolaciem (glossy)! Pozosta艂e dwa lakiery (Rock it oraz color it) spisywa艂y si臋 ca艂kiem fajnie jak na tak nisk膮 cene! Fajnie gdyby poprawi艂o si臋 oznaczenie kolor贸w 馃槈
Znacie i u偶ywacie kt贸ry艣 z nich?
Koniecznie dajcie zna膰 jakie s膮 wasze opinie 馃槈

23 komentarze

  1. Anonimowy

    13 wrze艣nia 2016 at 20:02

    Nie znam 鈽 ale jako艣 nigdy mnie nie kusi艂y.. jednak偶e dobrze zna膰 Twoj膮 opini臋 馃檪
    Aj

  2. Rzetelne Recenzje

    13 wrze艣nia 2016 at 20:40

    Kolorki nawet 艂adne 馃檪
    Pomo偶esz KLIK ? dzi臋ki ;*

  3. Dziewczynka jak Malinka

    14 wrze艣nia 2016 at 05:29

    Mam jeden lakier kolor it nr 390, krycie dopiero po nalozeniu 3 warstw, bardzo kurczy sie na paznokciu a na allegro mozna ich kupic juz za 6,99 z艂

    1. admin

      14 wrze艣nia 2016 at 06:15

      Czyli kycie zale偶y od koloru, ale 艣ci膮ga si臋 niestety 馃檨

  4. wyznania-holiczki blog

    14 wrze艣nia 2016 at 06:53

    Mia艂am z serii Color It. Jestem troch臋 zawiedziona. Czerwie艅 jest prze藕roczysta, mo偶na nak艂ada膰 i nak艂ada膰 lakier… Przy 4 warstwach da艂am sobie spok贸j. Musz臋 spr贸bowa膰 na艂o偶y膰 na biel. Be偶 okaza艂 si臋… takim brudnym kolorem banana (jak to brzmi :D), brzydki kolor. Klientki nawet na niego nie spojrza艂y 馃槢 Ostatni to szary z malutkimi drobineczkami, kt贸ry ratuje sytuacje, ale te偶 potrzebuje 4 warstwy, albo i wiecej. Nak艂adam go na szary innej firmy i wtedy tego z Silcare daje 2.

    Jestem bardzo zawiedziona, ale cena te偶 jest niska. Te plastikowe opakowania te偶 do mnie nie przemawiaj膮 馃槢

    1. admin

      16 wrze艣nia 2016 at 09:44

      Wiadomo 偶e przy takiej cenie nie mo偶na si臋 cud贸w spodziewa膰, ale 4 warstwy i dalej przetwity to przesada 馃檨

  5. 偶aneta serocka

    14 wrze艣nia 2016 at 08:12

    Zaczynam gubi膰 si臋 w tych hybrydowych markach, jest ich sporo

  6. Kamila

    14 wrze艣nia 2016 at 10:27

    Jako艣 nie jestem przekonana do tej firmy, mo偶e dlatego, 偶e by艂am 艣rednio zadowolona ze zwyk艂ych lakier贸e Silcare. 馃檨

  7. Cathy

    14 wrze艣nia 2016 at 10:41

    Mia艂am par臋 lakier贸w z serii ColorIt i szybko polecia艂y do kosza. Wed艂ug mnie s膮 okropne 馃檨 Krycie strasznie s艂abe i w dodatku to kurczenie si臋. Niby cena na plus (kosztowa艂y mnie chyba 5 z艂/szt.), ale jako艣膰 fatalna.

  8. La Bonny

    14 wrze艣nia 2016 at 11:05

    Nie zna艂am tej firmy 馃檪 dobrze wiedzie膰, 偶e rynek hybryd si臋 tak 艂adnie rozrasta 馃檪

  9. Magdalena Fortkowska

    14 wrze艣nia 2016 at 13:49

    Lubi臋 lakiery Silcare, fakt maj膮 mega s艂abe oznakowanie 馃檨

  10. Aleksandra

    14 wrze艣nia 2016 at 16:55

    Chcia艂am je zamawia膰 ostatnio, ale jako艣 postawi艂am jednak na sprawdzone lakiery. Mo偶e nast臋pnym razem, bo je艣li radz膮 sobie na paznokciach to my艣l臋 偶e w niskiej cenie mo偶na jaki艣 艂adny kolorek z艂owi膰 馃榾

  11. Lucy nails

    14 wrze艣nia 2016 at 21:07

    Mam zwyk艂e lakiery z kolekcji Garden of Colour i super si臋 nim i maluje 馃槈

  12. ANRU.pl

    14 wrze艣nia 2016 at 23:00

    nie znam marki 馃檪

    Pozdrawiam i 偶ycz臋 mi艂ego tygodnia 馃檪
    ANRU,

  13. darin.kr

    15 wrze艣nia 2016 at 11:33

    Przygoda z hybrydami jeszcze przede mn膮, wi臋c to w sumie dobra opcja, spr贸bowa膰 najpierw ta艅szych odpowiednik贸w 馃檪

  14. Anonimowy

    19 wrze艣nia 2016 at 15:09

    Testowa艂am wiele produkt贸w, i zostaje wierna semilacom. Pracuje na nich od roku, d艂ugo si臋 trzymaj膮 i jako艣ciowo super 馃檪

  15. Klaudia

    2 stycznia 2018 at 14:22

    Silcare s膮 okopne. Tylko Garden of Colours s膮 okey w miar臋 ale te偶 nie wszystkie kolory. Wypr贸bowa艂am bardzo wiele kolor贸w, color it u mnie trzyma si臋 max 4 dni, rock it tak sp艂ywa 偶e musia艂am zawsze ka偶dy palec robi膰 osobno, a na drugi dzie艅 pierwsze odpryski. Fuj. Fajne by艂y jeszcze Flexy, ale te偶 bardzo wra偶liwe na odpryskanie i bardzo szybko traci艂y kolor (blak艂y), wi臋c nie polecam firmy Silcare.

    1. Lakierowniczka

      2 stycznia 2018 at 14:55

      Prawda jest taka, 偶e cena jednak idzie w parze z jako艣ci膮 馃槈 Ja ocenia艂am wszystkie parametry i gdyby mia艂y wy偶sz膮 cen臋 to niestety bardzo s艂abo by wypada艂y, natomiast inaczej trzeba patrze膰 gdy produkty kosztuj膮 kilka z艂otych 馃槈 Niemniej jednak ja sama zdecydowanie wol臋 jeden porz膮dny produkt ni偶 ca艂y zestaw 艣redniej jako艣ci 馃槈

  16. Marta

    18 lutego 2019 at 13:53

    Firma Silcare jest super

  17. Joanna

    26 lutego 2019 at 11:03

    Ja jestem bardzo zadowolona z pracy z tymi lakierkami. Nigdy nie mia艂am 偶adnych zarzut贸w. Mi si臋 podobaj膮 a najbardziej to oczywi艣cie flexy- cena super, jako艣膰 ich te偶 jest 艣wietna. 馃檪

  18. Kasssia

    4 marca 2019 at 13:28

    Super to wygl膮da, ja bardzo lubi臋 produkty silcare

  19. Alicja

    9 maja 2019 at 08:05

    Ja kocham hybrydy od Silcare <3 dobre w dobrej cenie 馃槈

Leave a Reply